Svi znamo da su teflonske tave praktične jer se u njima hrana dok je pržimo ne lijepi za dno. Otporne su na visoke temperature do čak 260 stupnjeva, ali imaju jednu veliku manu - lako ih je oštetiti priborom za jelo.
Ako miješate hranu metalnom žlicom, preokrećete meso vilicom ili siječete nožem komade u tavi, oštećenja su neminovna. Onog trena kad primijetite ogrebotine i oštećenja, vrijeme je da se riješite te tave, čak iako ste ju nedavno kupili, piše Dom i dizajn.
Tava s ogrebotinama može ostaviti milijune komadića mikroplastike na hrani. Teflonsko posuđe napravljeno prije 2013. godine bilo je još puno opasnije - sadržalo je kemijski spoj PFOA (perfluorooktanska kiselina). Nakon što su je znanstvenici povezali s karcinomom i nekim drugim bolestima, teflonski proizvodi ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....