Mnogima omiljena zimska namirnica kivi originalno potječe iz Kine, a izvorno je bio poznat kao kineski ogrozd. Početkom 20. stoljeća je uveden na Novi Zeland gdje je postao popularan i dobio naziv koji danas na široko upotrebljavamo, kivi. Srednje do mali smeđi plod s jarko zelenom bojom mesa unutar slatkog je i oporog okusa koji kivi ujedno čini jedinstvenim među voćem. Ovaj šampion zbog sljedećih prednosti možemo smatrati hranjivim dodatkom prehrani koji osigurava bolje funkcioniranje našeg tijela, piše Živim.
10 ZDRAVSTVENIH DOBROBITI KIVIJA
1. Snaga vitamina C
Kivi je poznat po visokom sadržaju vitamina C koji igra ključnu ulogu u podršci imunosnog sustava.
- Samo jedan kivi može osigurati više od dnevnog preporučenog unosa vitamina C pritom pomažući tijelu da se obrani...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....