Pravilna prehrana doprinosi jačanju imuniteta. Dobrim izborom namirnica možete ublažiti simptome i posljedice gripe te pomoći u bržem oporavku vlastitog organizma. Za vrijeme gripe pridržavajte se prehrane koja uključuje prehranu bogatu svježim sezonskim voćem i povrćem, integralnim žitaricama, mahunarkama, ribom, nemasnim mesom, a izbjegavajte namirnice bogate jednostavnim šećerima i zasićenim masnim kiselinama, piše za Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije Marija Vezilić, dipl. ing. prehrambene tehnologije.
Pa kaže dalje:
Obroci koje pripremate trebaju biti lagani i hranjivi te bogati esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima (A, C, E, beta-karoten) i mineralima (cink, selen, bakar) koji jačaju imunološki sustav. Unosite puno tekućine kako bi sprij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....