Paprika dolazi u više boja, uključujući crvenu, narančastu, žutu i zelenu. Pune su vitamina i minerala koji mogu koristiti zdravlju, a redovita konzumacija ovog povrća može imati brojne zdravstvene dobrobiti za cijelo tijelo.
Nutricionistice Erica Barrera i Christy Weil izdvojile su nekoliko učinaka povezanih s redovitom konzumacijom ovog ukusnog povrća.
Paprika može smanjiti upalu
Paprike su bogate fitokemikalijama i nutrijentima koji imaju prirodna antioksidativna i protuupalna svojstva.
Naime, istraživanja su pokazala da biljni spojevi prisutni u paprici mogu imati pozitivan učinak na zdravlje, smanjujući upalu u tijelu ili potpuno smanjujući rizik od njenog razvoja, prenosi City magazine.
Barrera objašnjava da paprike “sadrže antioksidanse, poput karotenoida i antocija...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....