StoryEditorOCM
Zdravljedugačak popis

Znate li zašto? Ove namirnice nikada ne biste smjeli miješati, na listi su i krastavci i pome; sve je objašnjeno

Piše MOZAIK SD
29. srpnja 2024. - 23:09

Loša kombinacija namirnica može dovesti do probavnih problema, plinova, nadutosti, bolova u trbuhu, mučnine, umora i problema sa stolicom.

Miješanje sporo i brzo probavljive hrane nije dobra ideja jer će lakša hrana samo proći kroz crijeva dok se druga još probavlja.

Proces fermentacije dovodi do pojave plinova, nadutosti i bolova u želucu, kao i problema s crijevima.

Krastavci i rajčice ne biste smjeli jesti zajedno. Kada su u želucu, počinje proces fermentacije, a kiselina koja se oslobađa u želucu uzrokuje probavne probleme, piše krstarica.com.

Ovo su samo neke od kombinacija koje nikako ne biste trebali jesti zajedno.

Makaroni i sir

Popularno jelo koje treba izbjegavati jer su makaroni puni škroba kojem je potrebno drugačije vrijeme da se pro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 19:16