Lijevano željezo u posljednje je vrijeme vrlo popularan materijal za izradu posuđa te se sve češće upotrebljava u kuhinji, no kako ga održavati?
Ako ste tek nedavno nabavili tavu od lijevanog željeza i ne znate kako ju pravilno koristiti, održavati ili čistiti - ovo je pravi članak za vas. Kako bismo vam pomogli u što boljoj brizi za vaše posuđe od ovog materijala, donosimo vam savjete koji će vam sigurno dobro doći, piše d&d.
Što napraviti prije prve uporabe?
Posuđe od pravog lijevanog željeza zapravo je vrlo jednostavno održavati. Međutim, preporučuje se da prije prvog korištenja na tavu obavezno nanesete zaštitni sloj koji će ju štititi od kasnijeg hrđanja i trošenja, ali i uobičajenog lijepljenja hrane. Takav zaštitni sloj se obično stvara impregniranjem mašću ili ulje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....