StoryEditorOCM
Životdobra metoda

Ne znate je li meso kvalitetno i svježe? Ovo je jednostavni trik kojim se to može brzo otkriti

Piše mozaik sd
30. srpnja 2025. - 11:13

Meso je kvarljivo i osjetljivo, zbog čega mora prolaziti stroge higijenske kontrole i mora se čuvati na odgovarajući način. Ipak, domaće meso često je svježije, dok u velikim trgovinama meso prolazi kroz različite metode konzerviranja kako bi izgledalo svježe.

 Nemoguće je održati kvalitetu mesa ako se mora transportirati na velike udaljenosti. Iako je meso u supermarketima jeftinije, ono može biti lošije kvalitete. Domaće meso na tržnicama prepoznaje se po boji, mirisu i dodiru. Svježe meso ima ujednačenu boju, dobar miris i brzo vraća udubljenje kad ga pritisnete prstom, piše Radiosarajevo.ba.

Poseban oprez treba obratiti pri kupovini mljevenog mesa – najbolje je da ga samelju pred vama kako bi se izbjeglo prikrivanje loše kvalitete.

Iako domaće meso ima svoje kupce, cijena i dostupnost ga čine luksuzom, dok su supermarketi prilagođeni masovnoj potrošnji i dugom skladištenju, što često utječe na kvalitetu.

image

Mljeveno meso najbolje je da samelju ispred nas  (ilustracija) 

Marko Miščević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:50