Meso je kvarljivo i osjetljivo, zbog čega mora prolaziti stroge higijenske kontrole i mora se čuvati na odgovarajući način. Ipak, domaće meso često je svježije, dok u velikim trgovinama meso prolazi kroz različite metode konzerviranja kako bi izgledalo svježe.
Nemoguće je održati kvalitetu mesa ako se mora transportirati na velike udaljenosti. Iako je meso u supermarketima jeftinije, ono može biti lošije kvalitete. Domaće meso na tržnicama prepoznaje se po boji, mirisu i dodiru. Svježe meso ima ujednačenu boju, dobar miris i brzo vraća udubljenje kad ga pritisnete prstom, piše Radiosarajevo.ba.
Poseban oprez treba obratiti pri kupovini mljevenog mesa – najbolje je da ga samelju pred vama kako bi se izbjeglo prikrivanje loše kvalitete.
Iako domaće meso ima svoje kupce, cijena i dostupnost ga čine luksuzom, dok su supermarketi prilagođeni masovnoj potrošnji i dugom skladištenju, što često utječe na kvalitetu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....