Često u razgovoru čujemo izraze poput "staviti nekome soli na rep" ili u manje ugodnom tonu, "utrljavati sol na ranu". I premda su ti izrazi duboko ukorijenjeni u svakodnevnom govoru, rijetko se zapitamo – zašto baš sol?
Sol nije tek obična namirnica, ona je temelj okusa, simbol mudrosti, a neki kaži i iscjeljenja. Od davnina je bila cijenjena poput zlata – zbog svoje moći da očuva hranu, ali i zato što daje život jelu, okus i karakter. Ipak, malo tko zna gdje zapravo ta sol nastaje.
Kako bismo to otkrili, krenuli smo put Stona – mjesta gdje se stoljećima proizvodi sol na tradicionalan način, pod suncem i vjetrom, u najstarijoj aktivnoj solani u Europi. Stonska solana nije samo industrijski pogon, ona je živi spomenik kulturne baštine, prirodnog bogatstva i ljudske izdržlj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....