Do prije trideset godina meso kokoši bio je skoro nepoznat, tajni mamac najuspješnijih ribolovaca – natjecatelja, a danas je u širokoj upotrebi. Osobito ono najmanje masno, od prsiju, posebice u lovu s obale i uz nju, jer je po boji i strukturi vrlo slična mesu škampa, kojem ne može odoljeti niti jedna riba.
No, piletina se masovno mamči ne samo zato što je već i sirova odličan mamac, već i zbog toga što joj se naknadnom obradom mogu poboljšati, pa i promijeniti najvažnija svojstva – miris i boja.
Moć upijanja
Naime, kokošje meso ima vrlo veliku, više od bilo kojeg drugog mamca, sposobnost upijanja mirisa i boja, što pruža mogućnost stvaranja mamaca širokog spektra mirisa i boja. Ta mogućnost, u kombinaciji s lakom dostupnošću i pristupačnom cijenom, čini ga jednom od na...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....