StoryEditorOCM

I RIBE IMAJU SVOJE JELOVNIKEPotreba za kvalitetom ješke raste proporcionalno s količinom plave krvi u riba koje lovimo

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
5. listopada 2025. - 08:00

Premda se često može čuti kako će riba kad je raspoložena progutati sve što joj se ponudi, u praksi je to ipak malo drugačije.

Ribe au kao i sva ostala bića na ovoj planeti po pitanju spize ipak izbirljive.

Tako osnovna podjela ribljeg jelovnika podrazumijeva dva osnovna meníja - mesni i biljni. Mesni se nadalje može podijeliti na živi i neživi, od čega živi može imati riblji, račji, glavonožni ili okus po školjkama, dok je u mrtvom, odnosno varaličarskom, dijelu menija to ipak sporednija stavka.

Biljni je mení izrazito jednostavniji i to prvenstveno zbog ograničene moguće količine bjelančevina, no zato je mesni vrlo bogat.

Dagnja, riblji filet ili bilo kakav morski crvić će uspješno prevariti većinu ribljih vrsta svih slojeva mora, pa se najčešće rabe u ribolovu plo...

27. listopad 2025 21:58