StoryEditorOCM
Slanobolja od kokoše

Hobotnica na gradele specijalitet je za prste polizat! Mogla bi vam biti draža od one ispod peke, bit će mekana i sočna

Piše T. S. M.
28. travnja 2024. - 11:55

Lijep je dan, nedjelja, što bi se moglo raditi... A zašto ne napraviti gradele? Super ideja, zar ne? Samo što bacit‘ na gradele? Bržole? Okej, može, samo da ne budu suhe. Kokoš! Mmm, svi vole kokoš na gradele, ali nekako je prečestona repertoaru... Biftek? Uh, treba biti majstor za ispeć ga kako treba... A što kažete na hobotnicu?

Da, hobotnicu. Da, na gradele. Nemojte je suditi dok je niste probali, a kad je probate, postat će vam draža od one na salatu, možda čak i od one ispod peke.

Nije je teško napraviti ako znate kako. Tajna je u tome da se hoba najprije prokuha, a pravi poznavatelji ovog jela kažu da je najbolja kad se skuha u sasvim malo vode, a još je bolje kad se vodi doda malo bijelog vina. Neki vole dodati i malo limuna, kažu da jo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 18:38