StoryEditorOCM
Splitblagdanska spiza

Ide Uskrs, svi se raspituju za janjetinu. Zvali smo splitskog kralja pečenja: ‘Mobitel mi zvoni od nula do dvajsčetri‘

Piše Ana Pivčević
23. ožujka 2024. - 13:00

Cijene svih namirnica otišle su u nebo, ali bez obzira na to, u vrijeme Uskrsa uvijek se nađe način da blagdanski stol bude bogatiji nego inače. Uskrsna trpeza nezamisliva je bez pečenog mesa, a među Splićanima zvijezda obiteljskog stola je janjetina. Raspitali smo se koliko Splićani koriste usluge pečenja mesa, ali i kako se cijene kreću. 

Kralj pečenja Ljubo Lozina s Kile kaže nam da se ne može obraniti od poziva.

- Da ima tko radit, bilo bi duplo više posla. Najveći problem je što nam je omladina otišla ća i nema tko raditi. Svit zove stalno, od nula do dvajsčetri, al‘ što ću, moram ih odbiti jer nemam kapaciteta kolika je potražnja. Janjetina je tradicionalno najtraženija, a odojak za Uskrs malo tko traži - objašnjava nam Ljubo.

Ovaj Uskrs ispeć će 40-ak j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:45