Cijene svih namirnica otišle su u nebo, ali bez obzira na to, u vrijeme Uskrsa uvijek se nađe način da blagdanski stol bude bogatiji nego inače. Uskrsna trpeza nezamisliva je bez pečenog mesa, a među Splićanima zvijezda obiteljskog stola je janjetina. Raspitali smo se koliko Splićani koriste usluge pečenja mesa, ali i kako se cijene kreću.
Kralj pečenja Ljubo Lozina s Kile kaže nam da se ne može obraniti od poziva.
- Da ima tko radit, bilo bi duplo više posla. Najveći problem je što nam je omladina otišla ća i nema tko raditi. Svit zove stalno, od nula do dvajsčetri, al‘ što ću, moram ih odbiti jer nemam kapaciteta kolika je potražnja. Janjetina je tradicionalno najtraženija, a odojak za Uskrs malo tko traži - objašnjava nam Ljubo.
Ovaj Uskrs ispeć će 40-ak j...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....