StoryEditorOCM
SplitNOVOGODIŠNJA TRPEZA

Ispred splitskih mesnica danas su redovi, pitamo šta najviše ide: ‘Najviše nan idu živci...‘ Odojak se cijeni po zlato!

Piše Petra Klarić
29. prosinca 2023. - 14:32

Za odojak mnogi kažu da je kralj novogodišnjeg stola, ali ove godine sigurno će ga se jesti nešto manje, što zbog divljajućih cijena svinjetine, što zbog sveopćih poskupljenja. Kako po tom pitanju dišu naši sugrađani, doznali smo na sućidarskom pazaru.

Unatoč kiši koja je jutros smočila splitske ulice, pri dolasku na pazar dočekala nas je prava predblagdanska scena. Štandovi puni povrća, voća i orašastih plodova, redovi ispred mesnica, a pazarom se širio miris ukiseljenog kupusa.

Prvo smo se uputili u izvidnicu do mesnica u kojima potražnje nedvojbeno nije nedostajalo. Kako nam je otkrio jedan mesar, kupuje se sve, ali očekivano najviše svinjetina. Ide odojak i svinjska rebarca, ali i teletina te mljeveno meso za sarme.

Mesnice su dobro ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:14