StoryEditorOCM
SplitTu se vrti lova

Ni ribari ne vjeruju da je ‘morski škart‘ postao ravan skupom šanpjeru. Kraljicu plićaka traže svi, cijeni se kao zlato

Piše Tanja Šimundić Bendić
26. siječnja 2025. - 07:40

Intrigantna vijest kojom je poznati splitski ugostitelj Danijel Nikolla potvrdio da na jelovniku više neće nuditi hobotnicu sasvim je slučajno otkrila činjenicu o još jednom suludo bezobraznom dizanju cijena. U vrlo kratkom vremenu kilogram hobe je s devet eura, nekadašnjih 70 kuna, na splitskoj peškariji skočio na 20 eura. Na nekim je se mjestima nudi i za 25 eura po kilogramu. Nikolla, inače vlasnik popularnog podmarjanskog restorana "Corto Malteze", nije zbog toga izbacio hobotnicu iz ponude. Njegova je odluka, podsjetimo, vezana uz ekološki princip i važnost ovog mekušca iz porodice glavonošaca u istrebljivanju opasnih invazivnih vrsta, koje su iznimno opasne za naše morske stanare.

 

Zašto je hobotnica, koju se nekada kao škart bacalo u more, postala luksuzna ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 22:17