Intrigantna vijest kojom je poznati splitski ugostitelj Danijel Nikolla potvrdio da na jelovniku više neće nuditi hobotnicu sasvim je slučajno otkrila činjenicu o još jednom suludo bezobraznom dizanju cijena. U vrlo kratkom vremenu kilogram hobe je s devet eura, nekadašnjih 70 kuna, na splitskoj peškariji skočio na 20 eura. Na nekim je se mjestima nudi i za 25 eura po kilogramu. Nikolla, inače vlasnik popularnog podmarjanskog restorana "Corto Malteze", nije zbog toga izbacio hobotnicu iz ponude. Njegova je odluka, podsjetimo, vezana uz ekološki princip i važnost ovog mekušca iz porodice glavonošaca u istrebljivanju opasnih invazivnih vrsta, koje su iznimno opasne za naše morske stanare.
Zašto je hobotnica, koju se nekada kao škart bacalo u more, postala luksuzna ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....