StoryEditorOCM
Splitzabilježite datume

Vinski podrum 2026: nastavljamo tradiciju najvećeg dalmatinskog festivala vina i delicija. Pogledajte gdje i kada

Piše SD
31. listopada 2025. - 11:05

Ponosno objavljujemo da i u sljedećoj 2026. Slobodna Dalmacija kao organizator nastavlja tradiciju najvećeg dalmatinskog festivala vina i delicija "Vinski podrum".

Zabilježite datume održavanja: u Dubrovniku od 13. do 14. veljače i u Splitu od 17. do 18. travnja.

Ovi događaji ne samo da okupljaju više od 80 vinara s preko 400 etiketa i bogatim izborom domaćih delicija, već i stvaraju pravu dalmatinsku atmosferu punu topline, razgovora i okusa. Posjetitelji će uživati u degustacijama vrhunskih kapljica, praktičnim radionicama o vinskim trendovima te susretima koji spajaju  tradiciju s najnovijim inovacijama na hrvatskoj eno-sceni – sve to uz laganu glazbu i prijateljski duh Dalmacije koji nas čini posebnima.​

Dubrovnik: romantični vikend za Valentinovo
Treće izdanje dubrovačkog festivala od 13. do 14. veljače savršeno pada za vikend, na Valentinovo pa vas pozivamo da dođete u biserni grad baš kad je miran i intiman, bez ljetnih gužvi koje često odvraćaju domaće goste. 

image
Mihael Barisic /Cropix

U povijesnim Lazaretima, samo par koraka od dubrovačkih zidana i nenadmašnim pogledom na stari grad, čekaju vas degustacije vina iz Istre, Slavonije, Dalmacije i susjednih krajeva – od sočnih pošipa do robusnih crnina, svi s pričama koje vinari rado dijele uz dobru kapljicu. Uz to, naravno, ne manjka dalmatinskih delicija poput pršuta, domaćeg sira, maslinova ulja, ribljih delicija i autohtonih slatkiša, koji savršeno pariraju s predstavljenim vinima. Ovaj termin je prava prilika za spoj turizma i eno-avanture: prošetajte zidinama na zimskom suncu, popijte kavu na Stradunu, sudjelujte u radionicama o vinskim tajnama ili samo uživajte u glazbenom programu.

Split: 12. izdanje u travnju – taman prije ljetne ludnice 
U Splitu nas 17. i 18. travnja čeka 12. izdanje "Vinskog podruma", ove godine pomaknuto iz svibnja u proljeće. Baš prije nego što se turistička sezona razbuka, eto idealnog povoda za druženje domaćih ljudi, bez gužve i vrućine. U Dioklecijanovim podrumima, gdje se osjeća povijest svakog kamena, fokusirat ćemo se na domaće sorte poput trnjaka, maraštine i pošipa, uz zanimljiva predavanja o tome kako ih najbolje upariti s lokalnim delicijama. Ova promjena termina donosi pravi dalmatinski chill: zamislite šetnju Rivom na ugodnim proljetnim temperaturama, opuštenu kavu na štekatu negdje u more, a onda popodne u srcu Dioklecijanovih podruma, uz kušanje rijetkih etiketa koje vinari iz naših krajeva spremaju samo za ovakve prilike. Kad zasvira glazba uživo, dobro će doći i delicije poput namaza od pršuta koji je prošle godine bio hit festivala. 

image
Nikola Brboleza/Cropix

B2B susreti: vina i delicije za ljetne menije
Mi kao organizatori volimo isticati kako "Vinski podrum" dolazi u pravom trenutku za B2B susrete: turistički profesionalci, ugostitelji i hotelijeri mogu direktno razgovarati s vinarima i proizvođačima delicija uoči sezone, sklapajući dogovore koji će obogatiti ljetne menije i ponude našim gostima. Svi posjetitelji, bilo domaći ili strani, imaju priliku probati vrhunske kapljice i novitete s eno-scene, uz radionice koje vas polako uvode u svijet aroma, okusa i onih malih tajni koje čine vino neodoljivim. Ovo je naše mjesto za dijeljenje strasti: razmijenite priče s vinarima, otkrijte nagrađivane etikete i osjetite kako vino spaja ljude. 

Prijave za izlagače već su dostupne na web-stranici manifestacije, a uskoro objavljujemo i detalje o programu i ulaznicama. 

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 09:21