Svake srijede tijekom korizme u Kliničkom bolničkom centru Split odvijao se hvalevrijedan volonterski projekt ‘Food KBC Split’. U suradnji s kuharima i nutricionistima koji svakodnevno rade u kuhinji splitske bolnice, vrhunski gostujući šefovi spremali su ručak za pacijente i osoblje.
Iza svega stoji poznata dijetetičarka Olja Martinić te vrhunski hrvatski chef Hrvoje Zirojević. Njima su se priključili i druga poznata imena splitske gastro scene: Ivan Pažanin, Nikola Krcatović, Antonio Topčić, Matko Bukovec i Marko Čolak, a dio tima bila je i Marija Vučković, široj javnosti poznata kao Mara Uštipak.
Ravnatelj KBC-a Split izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić zahvalio je svim sudionicima na inovativnoj i uspješnoj suradnji kojom se poslala snažna poruka zajedništva.
- Dali ste svoj obol, vrijeme, znanje i iskustvo te tako obogatili svakodnevicu i pacijentima i našim vrijednim djelatnicima, posebno onima koji su zaposleni u kuhinji i koji svakodnevno obavljaju veliku količinu posla s puno ljubavi i pažnje. Hvala na ovom iskoraku i nadamo se da će se, po vašem primjeru, proširiti ovaj lanac dobrote - kazao je.
Hrvoje Zirojević je istaknuo da je „ovo bilo sjajno iskustvo s odličnom bolničkom ekipom koju mora pohvaliti u svakom smislu".
- Sretni smo ako smo razveselili pacijente i osoblje, a i nama je zadovoljstvo bilo služiti i dati dio sebi za ovu našu bolnicu. Zahvaljujem kolegama koji su rado pristali biti dio ove priče, bilo ih još jako puno koji su nam se htjeli pridružiti - kazao je.
Zadovoljni suradnjom su i djelatnici bolničke kuhinje koji se nadaju da će se ovakva vrsta suradnje i nastaviti. Voditeljica Službe za prehranu i dijetetiku Marija Selak, mag. nutr. je kazala kako je „ova kampanja bila izrazito pozitivno i motivirajuće iskustvo".
Bilo je tu svega na meniju. Gostujući kuhari pripremali su krem juhu od buče s nepalskim timut paprom i juneće šnicele s limunom i ružmarinom; juhu minestrone i polpete s mrkvom na buzaru; krem juhu od cvjetače i zapečenu škarpinu s povrćem i začinima; krem juhu od graška i koromača i ragu od liganja s palentom..., a ispečeno je i 2000 najpoznatijih sinjskih uštipaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....