Nizozemska udruga za zaštitu potrošača objavila je istraživanje koje je pokazalo značajan pad kvalitete prehrambenih proizvoda zbog inflacije.
Hrvatska europarlamentaraka Biljana Borzan kaže kako će njoj problemi inflacije, shrinkflacije i skimpflacije biti ključni tijekom saslušanja povjerenika.
- Nedavna studija Nizozemske agencije za zaštitu potrošača je pokazala kako je postotak ribe u ribljim štapićima Albert Heijn pao za 20 posto dok se cijena povećala za 40 posto, u ulju za kuhanje Bertolli se udio maslinovog ulja smanjio s 20 na sedam posto, a u juhi iz vrećice Jumbo Chicken udio piletine s 8,6 na 5,8 posto. Prema mom istraživanju, i u Hrvatskoj je čak 76 posto građana primijetilo značajan pad kvalitete hrane i higijenskih proizvoda za istu ili višu cijenu, rekla je B...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....