Prosječna napojnica koja se ostavi u Hrvatskoj iznosi 3,42 eura. Toliki prosjek vrijedi za sve djelatnosti jer premda se manča ili napojnica kao naknada za dobro obavljenu uslugu najčešće ostavlja u restoranima i kafićima, ona se može ostaviti u svakoj djelatnosti. U Hrvatskoj je lani, prema dostavljenim podacima u Informacijskom sustavu Porezne uprave ukupno isplaćeno 32,8 milijuna eura napojnica na ukupno 9,6 milijuna računa.
Na samom vrhu nalaze se restorani i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja hrane s više od 18,5 milijuna eura napojnica, slijede djelatnosti pripreme i usluživanja pića s preko 8,6 milijuna eura napojnica. Na trećem mjestu su hoteli i sličan smještaj s oko 2,7 milijuna eura. To su tri jedine djelatnosti u kojima je iznos manče premašio milijun eura, u ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....