Evo nas i u drugom dijelu pregleda dalmatinskih vinara. Naveli smo u prvom dijelu da se naša vina teško probijaju na svjetska tržišta, a vinari su prepušteni sami sebi.
A danas je u vinarstvu ekološka proizvodnja obavezna. Što se tiče ekološke proizvodnje vina, najveće predispozicije ima upravo Dalmacija, u kojoj zbog klimatskih uvjeta takav način proizvodnje ima dugu tradiciju. Zanimljivo je da se nekadašnji način dobivanja vina u Imotskom, nekim dijelovima vrgoračkog i drniškog vinogorja nimalo ne razlikuje od proizvodnje biodinamičkih vina u Gruziji, čuvenoj po vinarstvu.
Ono što jest realno veliki problem, opasnost za dalmatinske vinare, jesu cijene. Većinu svoje prodaje dalmatinski vinari rješavaju kroz turizam koji je najbolji izvozni kanal i kroz koji postižu najbo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....