StoryEditorOCM
HrvatskaToksična žetva!

Što to jedemo i pijemo ? PFAS su najgori pesticidi koji uzrokuju karcinome i neplodnost, razaraju imunološki sustav

Piše Stanislav Soldo
4. srpnja 2024. - 23:08

Jagode, breskve, marelice, jabuke pune su PFAS pesticida (perfluorirane i polifluorirane alkilirane tvari), pazite i sa salatom, krastavcima, paprikama, mrkvom, patlidžanima, stolnim grožđem.

U poljoprivrednim proizvodima uzgojenim u Europi, najčešće detektirane PFAS aktivne tvari su fungicid fluopiram, insekticid flonicamid, teflutrin i fungicid trifloksistrobin.

Osim konzumacijom voća ljudi PFAS pesticide u organizam unose putem vode, žitarice, mahunarke, bilje i čajevi, kao i proizvodi podrijetla od mesa i ribe, koji potječu od životinja izloženih ostacima pesticida u hrani i vodi.

Zanimljivo je da su i banane iz Paname i stolno grožđe iz Južne Afrike, limuni iz Turske također kontaminirani PFAS pesticidima.

Toksični za ljude i okoliš

Iako su toksični većina ovih pestici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 20:23