StoryEditorOCM
Hrvatska9 do 12 eura kg

Sve piše u katalogu: iznenadit ćete se koliko je meso za roštilj skuplje nego lani. I ova je namirnica postala luksuz...

Piše Vijesti SD
30. travnja 2025. - 20:55

U srijedu ujutro diljem zemlje bile su gužve u mesnicama, nije ni čudo, jer mnogi se spremaju za sutrašnji "tradicionalni" prvomajski roštilj. Ponuda šarolika, kao i cijene. No apetiti potrošača su nezaustavljivi, piše Dnevnik.hr.

"Traži se za roštilj od ćevapa, pljeskavica, vratine, šiš ćevapa, pećenica, debrecinki. A traži se i za grah znači rebarca, vratine dimljene, ko i svake godine potražnja je uvijek otprilike jednaka", otkriva mesar Nikola Pohovski

A meso za roštilj osjetno je poskupilo u zadnjih godinu dana. Dnevnik Nove TV prolistao je kataloge poznatih trgovačkih lanaca od lani i sada.

Uslijedilo je neugodno iznenađenje. 

Isto pakiranje carskog mesa u istoj trgovini u godinu dana skuplje je 23%!

Kilogram pilećih prsa bez kože do 30%, juneći ćevapi 34%, vratina s kosti nevjerojatnih 39 i pol posto, a miješani ćevapi vrtoglavih 42 i pol posto.

I tako su ćevapi postali luksuz koje trgovine i mesari naplaćuju od 9 do 12 eura za kilogram.

Za kilogram ćevapa mogu se kupiti i sastojci za prvomajski grah za 5 osoba. Grah je poskupio 20 centi po kilogramu, mrkva je 10 centi jeftinija, cijenu luka regulirala je Vlada, jedino mesni dio - kobasice, panceta, suho meso - ovisi o dubini džepa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:48