U sklopu gastro manifestacije Pag na meniju ove godine Turistička zajednica Grada Paga organizira novo događanje koje slavi njegov najpoznatiji gastronomski proizvod – pašku janjetinu nazvan Kaloka lamb festival.
Ovo primamljivo događanje održat će se ove subote, s početkom u 17 sati, na staroj rivi u Pagu.
Događaj donosi jedinstveni spoj lokalne tradicije i moderne prezentacije, u opuštenom ambijentu. Sve će biti posluženo u ležernom, street food formatu s mirisima dima, začina i dobre atmosfere, uz sudjelovanje lokalnih i gostujućih ugostitelja.
Na meniju će se naći različite varijante janjetine, od roštilja i pečenja do klasičnih jela reinterpretiranih za brzu konzumaciju – sve s domaćim potpisom i street food pristupom.
U isto vrijeme, od 17.30 sati, u Magazinu soli održat će se radionica filcanja vune, koja podsjeća na zaboravljene vještine koje su oblikovale svakodnevicu paških žena kroz generacije pod budnim okom majstorice filcanja Nikol Jakopić Donadić.
Glazbeni program počinje u 21 sat, pa će tako u prostoru Porta Saline nastupit Marko Pecotić Peco & Silvija, i time zaokružiti večer u tonu glazbe, druženja i dobrog raspoloženja.
Ime Kaloka dolazi iz lokalnog naziva za autohtonu vrstu paške ovce, a označava nešto što je ukusno, dobro spremljeno – upravo ono što će gosti moći doživjeti na festivalu.
Svi koji se toga vikenda nađu na otoku, bilo da su domaći ili gosti, pozvani su da svrate na staru rivu, probaju janjetinu na način na koji je još nisu kušali i postanu dio ovog novog, lokalnog gastro slavlja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....