StoryEditorOCM
Zadar plusDESETI PO REDU

Jutros je otvoren Tuna, Sushi & Wine Festival, evo što se moglo kušati na Trgu Petra Zoranića

Piše AVŠ
9. travnja 2025. - 14:32

Tuna Sushi burger s mesom rakovice, Tuna tartar s mladim lukom i začinima, pikantne tuna role sa sirachom, pahuljicama od sušene palamide i avokadom...Ovo su samo neki od specijaliteta koji su se mogli kušati na Trgu Petra Zoranića gdje je danas otvoren Tuna, Sushi & Wine Festival. Ovo je deseto izdanje najdugovječnije i najpoznatije gastro-turistička manifestacije koju s brojnim partnerima organizira Turistička zajednica grada Zadra. Prvo jutro bilo je rezervirano za zajednički nastup Magura, prvog zadarskog restorana azijske kuhinje, i Jadran tune, velikog proizvođača i izvoznika uzgojene plavorepe tune. Uz njih, sushi majstor Mladen Križanović motao je nekoliko vrsta sushija od brancina i hame, a popularni Burgers & More te ekipa mladog zadarskog restorana Antiquus pripremili su niz jela s morskim namirnicama iz svoje bogate ponude.

- Ove godine namjera nam je oživjeti priču japansko-hrvatskog prijateljstva. Zato u programu imamo puno gostiju iz Japana: masterchef Akiyuki Nasua s Okinawe prepremat će nam gala večeru u Arsenalu, svoj show imat će samurajska skupina Katanayaichi, ali i japanska gospel pjevačica Hikari Mukai. Program će u svakom slučaju biti zanimljiv, što mi je posebno drago zbog načina na koji nas Japanci doživljavaju. Ne samo da su oduševljeni Hrvatskom već misle smo im vrlo slični, što je i mene iznenadilo. Jako cijene naše gostoprimstvo, ljubaznost, spremnost na pomoć i to je, vjerujem, najbolji kompliment koji smo od njih moglu dobiti - kaže Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice Grada Zadra  koja i ove godine očekuje dobru predsezonu. 

- Zadar je lani imao izvrsnu sezonu. Ove godine bit će manje letova u predsezoni što će sigurno utjecati na turističku statistiku, ali zato očekujemo veći broj autogostiju iz nama bližih destinacija. Nakonjeno nam je vrijeme i prognoza, a hotelijeri i privatni iznajmljivači kažu kako je booking u blagom plusu u odnosu na lani. Zato očekujemo dobru predsezonu- kaže Iva Bencun.    

 

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image


Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
25. listopad 2025 13:57