StoryEditorOCM
S mora i krajaCROCCANTINO

Neodoljivo kremasta priča iz Orebića: U 11 godina napravili su više od 260.000 čašica sladoleda. Nijedna nije bila ista!

Piše Dora Lozica
3. rujna 2025. - 18:06

U samom središtu staroga Orebića, s pogledom na Korčulu i Pelješki kanal, smjestio se "Croccantino" – mjesto koje je u proteklih jedanaest godina postalo sinonim za najljepši pogled, najukusnije kolače, najkvalitetniju kavu i sigurno najbolji ručno pravljeni sladoled u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i cijeloj Lijepoj našoj!

Kad je 2014. godine troje skoro još djece, bez ikakvog iskustva u proizvodnji sladoleda, otvorilo vrata "Croccantina", malo je tko mogao pretpostaviti da će od ideje proizišle iz mladenačkog entuzijazma nastati premium brend poznat i izvan granica Hrvatske.

"Sestra Ivana otišla je na edukaciju u Italiju i vratila se s temeljima znanja koje imamo danas. Na dan otvorenja, sestra je bila u proizvodnji cijeli dan. Mama je bila s njom i samo šutke čistila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 01:16