Na južnim obroncima općine Slivno tamo gdje se krš susreće s morem, a pogled s vinograda gubi u plavetnilu Pelješkog mosta, rađa se priča o spoju prirode, poljoprivrede i održivog turizma.
Vinogorje Komarna danas je jedno od najboljih primjera kako se ruralni prostor može pretvoriti u autentičnu i održivu turističku destinaciju – bez gubitka svog izvornog identiteta.
U središtu te priče nalazi se Vinarija Rizman, pionir vinogradarstva u Komarni i jedan od nositelja vizije razvoja cijelog kraja. Direktor vinarije, Damir Štimac, prisjeća se početaka, kada je od kamenitog krša i bure trebalo stvoriti plodne terase.
– Naš ekološki pristup temelji se na prirodnim procesima – bez mineralnih gnojiva, pesticida i herbicida, uz minimalno kultiviranje tla. Umjesto toga, koristimo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....