Ako ne podnosite gluten, a jede vam se štrudel od jabuka, imamo za vas sjajan recept. Sadrži vrlo malo cukara, a svi koji su ga probali rekli su da je jedan od boljih koje su jeli.
Najprije valja nabaviti rižine kore. Rižine kore se izrađuju od rižina zrna, bez dodavanja pšenice ili drugih sastojaka koji sadrže gluten. To ih čini idealnim izborom za ljude s celijakijom ili preosjetljivošću na gluten, kao i za one koji jednostavno žele reducirati unos glutena u svoju prehranu. Inače se koriste za izradu proljetnih rolica, ali mogu se koristiti i u druge svrhe.
Najprije izrendajte 3 do 4 jabuke, bolje one slatke nego kisele. Dodajte malo cimeta (ako volite), malo ruma (ako volite), koju kap ekstrakta vanilije, šaku usitnjenih oraha ili mjendula, te jedan vanilin cukar. Ako je smjesa prerijetka, dodajte malo bezglutenskih krušnih mrvica.
Rižine kore najprije potočajte u vodu s limunom da omekšaju i slažite ih na dno manje vatrostalne zdjele. Slaže se 4 do 6 kora, zatim se dodaje nadjev i tako redom do vrha.
Štrudel se peče na 200 C stupnjeva 40-tak minuta, dok najgornje kore ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pustite kolač da se dobro ohladi i narežite oštrim nožem. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....