Festival Župski pjat traje od 22. do 27. travnja, a na njemu će nam gostovati sjajne žene dubrovačke gastronomije, svaka sa svojom gastro prezentacijom baziranoj na tradiciji, kako i priliči duhu Festivala.
Sve gastro prezentacije su besplatne uz nužnu rezervaciju, a gotovo svi sadržaji Župskog pjata popunjeni su u rekordnom roku.
Krećemo u srijedu, 23. travnja kada ćemo, od 11 sati, uživati u prekrasnom masliniku Obitelji Kristović - Dubrovnik Olive Story.
Posjetitelji će uživati u priči o maslinama, tradiciji i okusu juga uz vođeno kušanje maslinovog ulja s certificiranim sommelierom i autentičnu gastro prezentaciju Katije Guljelmović i obitelji Kristović.
Gospođa Katija, zaljubljenica u gastro-povijest, autorica brojnih djela o gastronomiji našeg kraja, priprema jela iznenađenja koja se ljube s maslinovim uljem - lokalna i puna emocije.
Program je popunjen.
‘O ruzmarinu, u Ruzmarinu‘ pričat će nam izvrsna nutricionistkinja Mirna Sentić (Mirna Nutrigurman) 24. travnja u 18 sati u Restoranu Ruzmarin.
Moze li ruzmarin biti tema cijelog jela? Itekako može! Ne samo da svoja ljekovita svojstva ima u svježoj formi, već ih zadržava i termičkom obradom. Uz predavanje o utjecaju ruzmarina na zdravlje, degustirajte i famoznu platu sa ruzmarinom u svakoj komponenti.
Broj mjesta je ograničen (30), ulaz slobodan, a rezervacija nužna. Preostalo je još nekoliko mjesta.
Rezervacije & info: +385 20/484 941, +385 97 7707 102
U petak, 25. travnja s početkom u 11 sati slastičarka chefica Antonia Medo upoznat će nas sa svim ljepotama bazge, na radionici Bazga: Okus djetinjstva.
Okusite pohovane cvjetove te sladoled od od ovog mirisnog cvijeća, uz neizostavni sok! Ostalo ćemo ostaviti kao iznenađenje... Gastro radionica održat će se na OPG-u njenog tate, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na [email protected] (preostalo je još nekoliko mjesta).
Posebno predavanje na posebnom mjestu, čarobnom đardinu Župaho Steak House, održat će gastro povjesničarka Jadranka Ničetić. ‘Motar, zdravlje kraj mora: Priča o mediteranskom čudu‘ počinje u 10 sati.
Pridružite nam se na ovoj posebnoj gastro prezentaciji u izvedbi Župaho Steak House i Jadranke Ničetić, autorice koja je od zaborava uspjela sačuvati stotine starih dubrovačkih recepata. U nesvakidašnjem ambijentu svog đardina ekipa Župaha i gospođa Jadre provest će nas kroz fascinantni svijet motra – mediteranske biljke iznimnih nutritivnih i ljekovitih svojstava. Uz zalogaje inspirirane morem i tradicijom, otkrijte kako motar postaje zvijezda pjata i čuvar zdravlja s obale.
Osim gastro prezentacija, na Župskom pjatu je nezaobilazan cooking class, a ovog puta posvećen je moru. Marinero Cooking class: Morski đir održat će se u četvrtak, 24. travnja s početkom u 10 sati, a kotizacija je 50EUR. Cooking class kojeg vodi ekipa Marinera sastoji se od aperitiva, juhe od ribe, rizota od morskih plodova, štrudela od jabuka te čaše vina. Prijavite se na www.vivado.hr ([email protected]) ili [email protected].
Program prvog festivala ‘Župski pjat‘ sufinancira TZO Župa dubrovačka i TZ dubrovačko-neretvanske županije uz brojne sponzore i donatore te volontere, a tijekom svih dana Festivala organizira se i bogat gastronomski program - od festivalskih menija do gastro radionica, uz zanimljiv popratni tradicijski program.
Pratite nas na službenoj stranici, Instagramu te Facebooku!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....