StoryEditorOCM
Hrananeodoljiva aroma

Čudan savjet uz koji će vaši božićni keksići biti fini kao nikad prije: iz stoljećima starog recepta posudili smo najbolji trik, djelovat će vam odvratno onako na prvu, ali ne bojte se...

Piše T.S.M.
11. prosinca 2019. - 16:02
shutterstock_712052488

Jesu li vam na popisu kolačića koje se ovih blagdana spremate ispeći medenjaci, paprenjaci, speculaas ili neki njima slični, jako začinjeni keksići? Ako nisu, savjetujemo vam da se predomislite, a ako jesu, imamo za vas zanimljiv savjet, koji bi vam onako na prvu mogao zvučati čudno, čak  možda i pomalo odvratno.

U recept vam se nećemo dirati jer sigurnismo da imate neki koji vam je baš po guštu, no ono što biste mogli iskušati je ovaj trik. Nakon što zamijesite tijesto, ostavite ga da miruje. Ne sat dva, ne preko noći, nego da-dva. Bar. U idealnom slučaju, koji uistinu djeluje radiklano, tijesto bi trebalo počivati čak dva mjeseca.

A post shared by ᴋᴀʀᴏʟɪɴᴀ? (@blossomss.ss) on

Tako bar stoji u receptu za lebkuchen, starinski njema...

#BOŽIĆNI KOLAČI#MEDENJACI#PAPRENJACI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 10:30