StoryEditorOCM
Hranatingul(ić)

Kad ne znate što s piletinom, sjetite se ovog starinskog dalmatinskog recepta, zbog gustog, ljepljivog šuga lizat ćete prste!

Piše T.S.M.
17. listopada 2019. - 21:39
shutterstock_602683481

Kad vam dosadi piletina na sve moguće načine, sjetite se starinskog dalmatinskog recepta za kokoš na tingul. Ili tingulet odnosno tingulić, od milja ili zbog male porcije, kako kod koga.

Jelo pomalo smiješnog imena odličan je način za pretvoriti najobičniju piletinu u jelo nakon kojeg se ližu prsti, ljepljivi od gustog, ukusnog šuga, a  ujedno je odlično rješenje za pripremu onih dijelova koke koji imaju najmanje obožavatelja.

A post shared by Gourmet Tourist (@gourmetouristcroatia) on

Ima i još jdnu prednost: nakon što na početku pripreme obavite žustru akciju sjeckanja, miješanja i dinstanja pa dolijete tekućinu, nemate previše posla sve dok jelo nije gotovo, treba ga tek tu i tamo malo promiješati i eventualno dodati malo vode.

Varijacija n...

#PILETINA#DALMATINSKA SPIZA#TINGUL#TINGULET#TINGULIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 18:19