StoryEditorOCM
Pričeribarev sin i chef

David Skoko poveo nas je u ribolov plivaricom, otkrio kako priprema srdele i savjetovao nam što jesti kad je lovostaj

Piše Mia Uzinić
29. lipnja 2025. - 17:34

Mediteranska prehrana nezamisliva je bez srdele - hraniteljice koja je generacije ribara i težaka sačuvala od gladi. Mala kraljica zdrave prehrane često je, nepravedno, gastronomski zanemarena, unatoč tome što je iznimno bogata proteinima, a fascinantan je i podatak da konzumacijom tek pet srdela dnevno unosite 50 posto preporučenog unosa omega 3 masnih kiselina. Srdela je zaslužna za razvoj brojnih mjesta na otocima i priobalju jer je već vjekovima vrijedan pokretač gospodarstva.

Kako bismo doznali više o ovoj sitnoj plavoj ribi iz Splita smo "potegli" sve do Banjola, u blizini Pule, gdje nas je dočekao ribarev sin, vrhunskih chef David Skoko. Skoko je četvrta generacija ribara u svojoj obitelji, a njegov poznati restoran "Batelina" gostima na jedinstven način predstavlja vrijednost apsolutno svega što se nađe u ribarskoj mreži. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 09:47