Početi raditi sirnicu, rafijole, rožatu ili neku sličnu tradicionalnu slasticu, a nemati u kući barem bićerin likera od ruže zaista nema smisla. Nema te umjetne arome koja će nadomjestiti slatkasto opojni okus kvalitetnog rožolja, rosulina, ruzulina ili kako vi već volite zvati onaj profinjeni liker od ružinih latica. Umijeće njegove izrade danas više nije naširoko poznata stvar, ali oni koji ga poznaju, pažljivo ga čuvaju i njeguju. Imali smo priliku razgovarati s jednom od čuvarica te tradicije i iz prve ruke doznati sve ključne pojedinosti o pripravi ove aromatične starinske delicije.
Riječ je o Katiji Puljizević, potomku obitelji Pašeta, čija se priča počinje graditi još prije gotovo tristo godina, kada su, prema crkvenim zapisima, preci današnjih naraštaja došli n...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....