StoryEditorOCM
Pričespasila ga bodulica

O dalmatinskoj je kuhinji učio ‘na mote‘, danas briljira: upoznajte chefa koji je prije savladao gregadu nego hrvatski

Piše Matea Gugić
30. lipnja 2025. - 15:08

U svijetu gastronomije, put do vrha često je popločan dugim satima rada, učenjem iz prve ruke i nepokolebljivom strašću prema hrani. Priča mladog Ukrajinca Ivana Chernysha, novog glavnog kuhara zadarskog restorana Karma, upravo je takva – autentična, inspirativna i prožeta iskustvima koja su oblikovala njegov jedinstveni stil kuhanja. Ivan je kuhinju otkrio već sa 16 godina, kada je prvi put zakoračio u svijet kulinarstva. Bez formalnog obrazovanja u gastronomiji, oslonio se na svoju znatiželju, marljivost i sposobnost da iz svakog iskustva izvuče maksimum.

Njegov put nije bio uobičajen – umjesto klasičnih kuharskih škola i tečajeva, zanat je učio kroz praksu, radeći u raznim ugostiteljskim objektima, upijajući znanje od iskusnijih kolega i mentora. Dolaskom u Hrvatsku, s ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2025 13:42