Alberto Garcia Perez trenutno je najzanimljiviji kuhar u Splitu. Vrhunski je profesionalac s iskustvom rada u restoranima svjetskog glasa, od kojih su neki ovjenčani s čak tri Michelinove zvjezdice; spomenimo samo španjolski “Aponiente” i “Martín Berasategui”, švicarski “Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier” i francuski” L’Atelier de Jean Luc Rabanel”. Radio je u Dominikanskoj Republici, u Maroku i na Ibizi, u restoranima koje pohode zvijezde poput Brada Pitta, slavni nogometaši i političari, ali o tome ne želi previše govoriti, uostalom i ne smije, zbog ugovora o tajnosti koji se standardno potpisuju na takvim mjestima.
Izvukli smo ipak podatak da su jednom prilikom Beckhamovi zakupili cijeli restoran u kojem je radio (“Bili su jako ugodni, sasvim normalni ljudi”). Premda nam priznaje da se ponekad poželi vratiti u svoje rodno mjesto, ribarsko selo Sanlúcar de Barrameda na jugu Španjolske, otvoriti maleni restoran i loviti ribu, uvijek ga dalje odvuče neki novi projekt, nova priča...
A nova priča je u tijeku u restoranu “Mokosh” u vili Tončić, gdje nas je ugostio, ponudio nas slasnim jelima, dao mišljenje o bitnim stvarima vezanima uz profesiju i kuhanje općenito. Na početku razgovora priznaje nam kako nikad nije mislio da će biti kuhar, da je imao jako puno interesa, od glazbe do sporta, no jednog mu je dana otac rekao: “Alberto, hajde, molim te, fokusiraj se i odaberi jednu stvar.”
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....