StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Evo kako ćete poboljšati svako jelo koje kuhate: otkrivamo najbolje metode za zgušnjavanje umaka. Djeluju bez greške!

Piše Tea Sumić Miletić
3. svibnja 2024. - 07:05

Bilo da kuhate jelo od mesa, povrća, ribe ili tjestenine, teško će se moći reći da vam je uspjelo ako je umak ostao rijedak. U redu, postoji par iznimaka od ovog pravila, ali u načelu svako jelo koje se može jesti na žlicu pa i mnoga od onih koja ne spadaju u takvu kategoriju jednostavno bolje izgledaju, a često su i ukusnija, ako im je toč gust i moćan.

Najjednostavniji način za zgusnuti šug je, dakako, zaprška, no ponekad zaprška jednostavno nije opcija. Neka ju jela ne podnose, a ne podnose ju ni mnogi od nas, jer opterećuje probavu. Srećom, rješenje postoji i to ne jedno, nego nekoliko njih.

Evo nekoliko zgodnih načina za zgusnuti gotovo svaki umak, zaista nije teško i dobro je imati ove opcije na umu.

Najlakši mogući način je kuhati je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 22:50