Grah je ekonomična namirnica puna proteina, a pritom je jako ukusan kad se dobro pripremi. No nekima ovo posljednje pomalo zapinje. Ostane im tvrd, ispadne im bljutav ili im se raspadne.
Puno je razloga zašto se to događa, ali, srećom, postoji i puno rješenja. Jedno od njih pomalo je neobično, ali samo na prvi pogled.
Dodajte mu alkohol. Čak će i obična domaća rakija pomoći. Kako?
Alkohol, bez obzira na vrstu, podiže okus jela, ali također pomaže grahu da upije više okusa nego inače. Nemojte se bojati da ćete se opiti od tanjura graha s kobasicama, alkohol isparava već na relativno niskoj temperaturi. Dakle, nakon što dodate piće i ostavite grah da se neko vrijeme kuha u loncu, većina alkohola će se iskuhati, ali ne prije nego odradi svoje.
Rezultat će biti jelo s g...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....