StoryEditorOCM
SavjetiKAO IZ RESTORANA

Ispržite jaja na ovaj način, ovaj mali trik mijenja sve: dobit ćete savršen omlet, bez dodavanja ‘tajnog‘ sastojka!

Piše P. M.
20. studenog 2025. - 07:05

Jednostavan je za pripremu, a uz to je i baš svestrano, prilagodljivo jelo. Riječ je o omletu koji podjednako dobro leži kao brz i lagan doručak, ali i kao zasitan ručak uz salatu ili komad svježeg kruha. Zahvaljujući mogućnosti dodavanja raznih sastojaka, povrća i sira pa sve do mesa i začinskog bilja, omlet vrlo jednostavno možemo pretvoriti iz osnovnog obroka u kompletno, nutritivno bogato jelo.

image
/Shutterstock

Svi mislimo da ga znamo napraviti, ali jeste li znali da se iza savršeno mekanog i prozračnog omleta krije jedan jednostavan, ali zlata vrijedan trik? Najčešće ga radimo tako da umutimo dva jaja, dodamo prstohvat soli, začine, ulijemo na tavu i kraj priče.

Ipak, razlika između „običnog“ i vrhunskog omleta zapravo počinje prije nego što smjesa uopće dotakne tavu. 

image
/Shutterstock

Prema savjetima kulinarskih znalaca, tajna je u odvojenom mućenju bjelanjaka i žumanjaka. Dok se žumanjak lagano sjedini s malo soli i začinima, bjelanjak treba istući do lagane pjene. Tek nakon toga ih spajamo, upravo je taj korak ono što čini teksturu omleta nevjerojatno prozračnom, bogatom i punom okusa.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 06:33