Jednostavan je za pripremu, a uz to je i baš svestrano, prilagodljivo jelo. Riječ je o omletu koji podjednako dobro leži kao brz i lagan doručak, ali i kao zasitan ručak uz salatu ili komad svježeg kruha. Zahvaljujući mogućnosti dodavanja raznih sastojaka, povrća i sira pa sve do mesa i začinskog bilja, omlet vrlo jednostavno možemo pretvoriti iz osnovnog obroka u kompletno, nutritivno bogato jelo.
Svi mislimo da ga znamo napraviti, ali jeste li znali da se iza savršeno mekanog i prozračnog omleta krije jedan jednostavan, ali zlata vrijedan trik? Najčešće ga radimo tako da umutimo dva jaja, dodamo prstohvat soli, začine, ulijemo na tavu i kraj priče.
Ipak, razlika između „običnog“ i vrhunskog omleta zapravo počinje prije nego što smjesa uopće dotakne tavu.
Prema savjetima kulinarskih znalaca, tajna je u odvojenom mućenju bjelanjaka i žumanjaka. Dok se žumanjak lagano sjedini s malo soli i začinima, bjelanjak treba istući do lagane pjene. Tek nakon toga ih spajamo, upravo je taj korak ono što čini teksturu omleta nevjerojatno prozračnom, bogatom i punom okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....