StoryEditorOCM
Savjetisigurno ga imate

Jela od mljevenog mesa bit će sočnija i ukusnija uz ovaj sastojak: dobit ćete puno bolje pljeskavice, točeve, lazanje...

Piše T. S. M.
13. studenog 2024. - 13:14

Mljeveno meso je namirnica s puno prednosti, ali i mana. S jedne je strane praktična i vrlo zgodna za pripremu brojnih jela, a s druge... s druge nas zna razočarati, prvenstveno teksturom, ali i okusom. Ako ste ikad kušali (ili skuhali) meso koje je bilo suhonjavo i mrvičasto, jasno vam je na što mislimo. Jednak je problem s jelima poput burgera, pljeskavica i ćufti - koliko se god nadali sočnim zalogajima, ponekad im je tekstura na kraju toliko loša da se raspadaju.

Srećom, postoji rješenje: mljevenom mesu dodajte jogurt.

Dodavanje jogurta jedan je od najboljih trikova sastojaka za bolje polpete i hamburgere jer djeluje kao vezivo koje sastojke drži na okupu, a u smjesu unosi dodatnu masnoću i vlažnost što jamči da će biti sočni nakon što su pečeni....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 12:13