Kupus je zdrav, jeftin i, ako ga znate dobro pripremiti, vrlo ukusan, ali uz njega se vezuju dva neugodna problema s istim nazivnikom, a to je smrad. Koji je to prvi problem s ovim nazivnikom vjerojatno vam nije teško pogoditi, a vjerojatno znate i kako ćete ga riješiti (evo vam natuknica: koristite začinsko bilje koje sprječava nadimanje), a drugi je problem taj što kupus za vrijeme kuhanja usmrdi cijelu kuću.
Taj se specifični miris lako zavuče u kosu i odječu, kao i u zavjese i tapecirani namještaj, a nekima baš jako smeta pa zbog toga izbjegavaju pripremati kupus. A to je šteta, jer, kako smo već naveli, zdrav je, jeftin i može biti vrlo ukusan. Srećom, tome se lako da doskočiti.
Razlog zbog kojeg vam kupus tako očajno smrdi je u tome što ga - pogrešno pripremate. Najveći je problem to što ga, po svoj prilici, svaki put prekuhate, a malo manji problem je što ne znate da mu možete dodati određene sastojke koji će lako otkloniti neugodan miris te ujedno poboljšati okus jela.
Stoga skratite vrijeme kuhanja kupusa i to znatno. Nema nikakve potrebe prekuhavati ga, jer kupus je jedna od namirnica koje možemo jesti sirove. Dovoljno ga je kratko prokuhati kako bi mu oslabile stanične stijenke, što će ga učiniti probavljivijim.
Što se tiče dodataka, prilikom kuhanja obavezno mu dodajte neki kiseli sastojak poput limunovog soka, octa ili rajčice, a kako biste bili sigurni da će se neugodan miris svesti na najmanju moguću mjeru, ubacite i koji list lovora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....