Ako ste se do sita najeli salate od rajčice, vrijeme vam je da se vratite omiljenom klasiku, salati od kupusa. A znate li kako ćete dobiti savršenu salatu od kupusa? Zapravo je sasvim jednostavno.
Za savršenu salatu od svježeg kupusa najvažnije je da kupus bude vrlo tanko narezan, a ako ga ne možete narezati tako tanko, da izgleda gotovo kao da ste ga ostrugali nožem, poslužite se ribežom. Nakon rezanja kupus obavezno posolite, a zatim ga dobro gnječite rukama, sve dok ne omekša i pusti sok, jer će tako izgubiti gorčinu i postati prikladniji za jelo, premda će i dalje biti ugodno hrskav.
U tako pripremljen kupus dodajte sitno nasjeckani svježi peršin, malo papra, ocat i maslinovo ulje (ili suncokretovo, za blaži okus). Ako volite, ubacite i malo naribane mrkve ili tanke ploškice svježeg krastavca, a ako želite ubacite i koju zelenu maslinu, kapare ili ukiseljeni motar.
Salata od kupusa i krastavca
Sastojci:
1 krastavac
1 mrkva
1/4 glavice kupusa
4 žlice maslinova ulja
3 žlice jabučnog octa
2 žlice nasjeckanog peršina
sol, papar
Priprema:
Kupus narežite vrlo tanko, posolite i izgnječite rukama dok ne omekša i ne pusti sok. Krastavac narežite na tanke ploškice, a mrkvu naribajte.
U zdjeli pomiješajte kupus, krastavac, mrkvu i peršin. Dodajte papar, ocat i maslinovo ulje, pa sve dobro promiješajte. Ohladite i poslužite uz glavno jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....