Kakva je savršena pizza? Ovosi o tome koga pitate. Neki vole tanku i hrskavu, drugi debelu i sočnu, a boplje je ne početi nabrajati kakve sve nadjeve neki preferiraju. Ipak, općenito gledano, većina će se složiti da su odlike dobre pizze hrskavost na dnu i sočnost na vrhu.
No kako to postići? Imamo odgovor, ali mogli biste se iznenaditi.
Tajna pizze koja će biti hrskava odozdo, a sočna odozgo ne krije se samo u receptu, nego u postupku pečenja. Čim se tijesto digne, pećnicu treba zagrijati "do daske“, na 250 °C, a u nju staviti posudu za pečenje okrenutu naopako. Dok se ona zagrijava, tijesto pripremite na tacni ili nekoj ravnoj površini koju ste dobro pobrašnili, kako bi kasnije lako kliznulo.
Kad ste složili nadjeve, pizzu samo prebacite s pobrašnjene tacne na užarenu, preokrenutu posudu i vratite sve natrag u pećnicu. Najbolje je raditi dvije manje pizze umjesto jedne velike, jer je tako lakše rukovati tijestom. Nakon pet minuta pečenja dobit ćete rezultat usporediv s pizzom iz pizzerije – dno će biti hrskavo, a vrh sočan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....