Mnogi se pitaju kako sačuvati kruh svježim barem do sutradan i vjeruju da samo domaći kruh može ostati mekan dulje od jedan dan. Razumljivo, jer kruh vrlo brzo gubi vlagu i postaje tvrd, osobito ljeti ili kad zapuše bura koja ga za čas isuši do neupotrebljivosti.
Događa li vam se da kruh često morate baciti jer je suh i tvrd, trebali biste iskušati jedan popularan trik za čuvanje kruha od isušivanja. Pokušajte ga pospremiti u mikrovalnu pećnicu.
Sad se vjerojatno pitate zašto čuvati kruh u mikrovalnoj pećnici kad ga se isto tako može pospremiti u kutiju za kruh ili u hladnjak. Zato što su uvjeti u mikrovalnoj ipak ponešto drugačiji.
Mikrovalna pećnica, naravno, mislimo na ugašenu, djeluje poput male komore koja služi kao zaštita od uvjeta koji uzrokuju isušivanje. Takav način čuvanja kruha pomaže da on ostane mekan i svjež još barem jedan dan dulje, a ako ga prije spremanja u mikrovalnu umotate u krpu ili vrećicu, učinak će se pojačati.
Ovaj trik za čuvanje kruha pomaže da kruh zadrži svoju mekoću i okus. Ako ipak želite produžiti trajnost na dulje razdoblje, najbolje je kruh narezati i zamrznuti, pa ga kasnije podgrijati u pećnici ili na tavi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....