Napokon je stigla sezona lubenica, a s njom i vječno pitanje – kako odabrati onu pravu. Svaki put kad je režemo, nadamo se najboljem – savršeno crvenoj unutrašnjosti, bogatom soku i neodoljivoj slatkoći. Jednom kad je prerežete, lako je uvjeriti se da je crvena i slatka, no kako to znati unaprijed?
Svatko ima svoju taktiku pa se na odjelu voća i povrća često stvori poprilična gužva. Jedni je prevrću, drugi je važu, dok treći kuckaju po kori u potrazi za šupljim zvukom. Bez obzira na to koju metodu koristite, uvijek postoji doza nesigurnosti i neizvjesnosti.
U potrazi za provjerenom taktikom uputili smo se u Opuzen, u dolinu Neretve. Ondje smo u berbi lubenica zatekli Mirka Matagu i njegovo dvoje djece, Mateu i Mihaela. Iskusni proizvođač lubenica rado je s nama podijeli...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....