Nema ništa gore od gumastih, bezukusnih mesnih okruglica. Samo malo, možda ipak ima - mesne okruglice koje su zbog pogreške kuhara ostale suhe. Još gore je što se sve to može sasvim lako izbjeći, zahvaljujući malom triku koji je zapravo poprilično poznat u Dalmaciji: kod nas se mesne okruglice ili polpete gotovo obavezno rade uz malu pomoć jednog sastojka.
A to su krušne mrvice, odnosno prezla. Kad radimo polpete, obavezno ih uvaljamo u prezlu (brašno i jaje nisu potrebni jer je mljeveno meso vlažno i dobro prima krušne mrvice, no ako želite koristiti klasično pohanje, samo naprijed). Zahvaljujući mrvicama stvorit će se fina korica u koju će biti pravi gušt zagristi, a ujedno će unutrašnjost očuvati mekom i sočnom.
Idući put kad budete...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....