Nije li pravi užitak zagristi u sočnu pljeskavicu ili burger pa osjetiti punoću okusa one divno karamelizirane korice i mekoću sočne unutrašnjosti? Težite li takvom savršenstvu, ali ga ne uspijevate postići, to vjerojatno znači da ne znate za tajni sastojak koji pljeskavice i burgere čini neodoljivo sočnima i mekanima u sredini, a hrskavima i karameliziranima na površini.
Možda vam je riječ "karamelizacija" sdala naslutiti o čemu je riječ i ako je tako, u pravu ste. Mljevenom mesu za burgere i pljeskavice trebali biste dodati malo šećera i to najbolje smeđeg. Zašto?
Smeđi šećer omekšava meso, što u konačnici znači sočan i mekan burger. Bez obzira na to pečete li ga na roštilju ili na tavi, šećeri će biti prva stvar koja će se karamelizirati, stvarajući savršeno zapečenu koricu koja će podići okus jela te ujedno pomoći mesu da ostane sočno.
Samo pazite da ne pretjerate - previše šećera može rezultirati zagorenim hamburgerom čudnog okusa. Uzmite prstohvat ili dva na 350 g mesa za najbolji okus i teksturu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....