StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Ovo je jedina tajna savršenog mesa s roštilja: jednom kad ovo naučite gradelavat ćete bolje od ikoga i uživati kao nikad

Piše T. S. M.
21. srpnja 2024. - 13:58

Baš ste naložili vatru za baciti koju bržolicu, biftek, batak ili kobasicu na gradele? Odlično, dok se vatra ne razgori i prijeđe u žeravu, taman imate vremena proučiti ovaj savjet koji jaamči najukusnije, najsočnije i najmekše - ma ukratko, najbolje pečeno - meso s roštilja. Nije jako teško, a jednom kad sve pohvatate nitko se više neće moći mjeriti s vama u pečenju mesa na taj omiljeni način.

Kao i kod drugih metoda pripreme mesa, ključne su dvije stvari - temperatura i vrijeme pečenja.

Kad je već riječ o duljini pečenja, juneći odrezak debeo 2 centimetra peče se 3-5 minuta sa svake strane, a onaj dvostruko deblji 7 do 8 minuta po strani i to najprije na jako vrućoj vatri pa potom na srednjoj. Ovo je jednostavno, zar ne? Da biste to prove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 06:05