Pravi je užitak zagristi u friško, još toplo domaće pecivo i osjetiti kako je podatno i mekano, međutim, za neke je to cilj o kojem samo sanjaju. Što god da su isprobali, koji god recept koristili, njihova su peciva i kruh daleko od opisanog ideala. Takvi vjerojatno nisu čuli za stari pekarski trik: paru.
Ako želite kruh ili peciva s prozračnom sredinom i tankom hrskavom koricom, u pećnici trebate stvoriti paru čim tijesto stavite peći.
Jednostavno, a učinkovito
Najjednostavnije je upotrijebiti raspršivač: poprskajte zidove i dno pećnice hladnom vodom i brzo zatvorite vrata pećnice. Voda će se pretvoriti u paru, a para će omekšati površinu tijesta i omogućiti mu da se još malo digne, što se inače ne bi moglo dogoditi jer bi se brzo formirala korica.
Ako nemate raspršivač, poslužit će vam i metalna posuda u koju ćete uliti kipuću vodu neposredno prije pečenja kruha ili peciva. Treba li vam kojim slučajem dobar recept za domaće pecivo, ovdje ćete pronaći jedan koji smo nedavno objavili, dok ćete recept za domaći kruh, i to onaj koji se ne mijesi, pronaći ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....