StoryEditorOCM
Savjetiništa lakše

Peršin ćete nasjeckati kao od šale ako najprije postupite ovako. Pripazite i na stabljike, mogu vam pokvariti jelo...

Piše T. S. M.
9. svibnja 2024. - 08:10

Sjeckanje peršina jedna je od onih svakodnevnih kuharskih zadaća bez kojih je nezamisliva priprema obroka na Mediteranu, ali i u mnogim drugim kuhinjama svijeta. No unatoč tome, sjeckanje peršina mnogim je kuharima, čak i onima s duljim stažem, prava noćna mora. Osobito ako ne znaju kako se to pravilno radi.

Za sitno nasjeckati peršin potreban je oštar nož, a najbolje je koristiti nož pozamašne oštrice i to tako da je nož pričvršćen uz dasku za rezanje, dok drugi kraj slobodno sjecka. Bit ove tehnike su pokreti koji podjećaju na ljuljanje, a caka koja olakava posao je povremeno prikupljanje nasjeckanog lišća na hrpu, kako bi se posao barem malo skratio.

No jedna stvar kod mnogih izaziva zabunu. Što je s peteljkama?

Neki stručnjaci savjetuju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:47