Pire od krumpira svima namje često na jelovniku jer ga je lako napraviti, a kad se dobro pripremi vrlo je ukusan i odlična pratnja raznoraznim jelima, od šnicela u toču, preko polpeta u šugu, punjenih paprika i sarmi pa do kobasica i prženih jaja.
No, kao što smo već naglasili, treba ga znati dobro pripremiti. Istina, manje-više svatko zna skuhati krumpir i zgnječiti ga, no to nije sve, treba ga i začiniti kako treba.
Maslac je klasičan izbor, ali postoji još jedan sastojak kojeg se rijetko sjetimo. Po sastavu je vrlo sličan, ali okusom i nekim drugim svojstvima ga nadmašuje: mast od slanine daje pireu sasvim novu dimenziju!
Osim što pruža krumpiru svilenkastu teksturu, pireu daje dublji okus i aromu po dimu, koja se savršeno slaže uz mesna jela.
Otopljenu masta koju ste dobili prženjem slanine dodajte dok je krumpir još vruć, prije nego što ulijete mlijeko, jer će se tada okus najbolje upiti. Na kilogram krumpira dovoljno je oko četiri žlice masti.
Ako želite, možete dodati i pržene komadiće slanine za dodatnu aromu i ugodno hrskavu teksturu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....