StoryEditorOCM
Savjetiu sorbulu i na joko

Pitali smo kuhare kako se jaja pravilno kuhaju i prže: sve su nam objasnili, a evo u čemu griješe čak i profesionalci

Piše Tea Sumić Miletić
16. veljače 2025. - 11:44

"Ma ni jaje ne zna ispeć." Tako se s prijezirom opisivalo one koji pojma nemaju ni kad je riječ o kuhanju, ni, u proširenom smislu, kad su u pitanju osnovne životne vještine. Sušta suprotnost takvoj osobi bila bi opjevana Nadalina, čija je vještina u pripremi jaja na "mali miljun način" usporediva samo s njezinom ljepotom.

Gdje biste se vi mogli svrstati, bliže Nadalini ili bliže onom prvom, beznadnom slučaju? E sad ćemo vam pomoći da se približite Nadalini. Nakon što pročitate što su nam sve kuhari savjetovali o pripremi jaja, bez problema ćete ih pripremati "i utvrdo, i umeko, i ugusto, i uritko", pa čak i "u sorbulu i na joko". Ma bit će to prava fešta od jaj‘!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 22:27