Ravioli, nadjeveno tijesto koje će mnogima namah (pogrešno!) zazvučati kao "rafioli" – trogirski, naravno – odlična su ideja kako korisno provesti slobodno kišno prijepodne. Zapravo i ne "pitaju" puno vremena, najviše dva sata za izradu, a onda imate (uz neku lijepu, sezonsku salatu) gotov ručak!
Najprije zamijesite tijesto; trebat će vam do dvije šalice brašna, u ovom je receptu kombinacija integralnog pirovog i bijelog glatkog pšeničnog, u omjeru pola-pola. Nešto glutena ipak dobro dođe, za elastičnost prilikom izrade...
U brašno ubacite prstohvat soli, dva do tri jaja, malko kurkume ako želite da bude žuće (kurkuma je i zdrava k tomu), stavite nekoliko žlica ulja (ovdje je maslinovo, ukusnije je), te uz još malo tople vode umijesite srednje meko tijesto u kuglu. Pokr...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....