StoryEditorOCM
SavjetiLAGANO I UKUSNO

Ravioli od pira, sa svježim sirom i hrskavom pancetom: idealan vlaško-talijanski ručak iz kućne radinosti!

Piše Lenka Gospodnetić
20. listopada 2024. - 16:48

Ravioli, nadjeveno tijesto koje će mnogima namah (pogrešno!) zazvučati kao "rafioli" – trogirski, naravno – odlična su ideja kako korisno provesti slobodno kišno prijepodne. Zapravo i ne "pitaju" puno vremena, najviše dva sata za izradu, a onda imate (uz neku lijepu, sezonsku salatu) gotov ručak!

Najprije zamijesite tijesto; trebat će vam do dvije šalice brašna, u ovom je receptu kombinacija integralnog pirovog i bijelog glatkog pšeničnog, u omjeru pola-pola. Nešto glutena ipak dobro dođe, za elastičnost prilikom izrade...

U brašno ubacite prstohvat soli, dva do tri jaja, malko kurkume ako želite da bude žuće (kurkuma je i zdrava k tomu), stavite nekoliko žlica ulja (ovdje je maslinovo, ukusnije je), te uz još malo tople vode umijesite srednje meko tijesto u kuglu. Pokr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 01:22